“Robust” planten zijn een verrijking van uw tuin. Met behulp van onze tuintips kunt het hele jaar door zorgeloos genieten van de eigenschappen van deze exclusieve tuinplanten.

1. Zorg dat de planten voldoende water krijgen, wanneer u een plant uit de “Robust” collectie plant is het zeker het eerste jaar belangrijk dat de planten voldoende water krijgen. Wanneer u een haag plant kunt u eventueel gebruik maken van een druppelslang voorzien van een tijdschakelaar die u aansluit op de buitenkraan.

2. Zorg dat uw planten voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Ondanks dat “Robust” 0planten al een volwassen formaat hebben zullen ze nog verder doorgroeien. Om optimaal te genieten van de eigenschappen van de planten heeft deze voldoende ruimte nodig.

3. Indien de soort niet volledig winterhard is kunt u deze het beste op een enigszins beschutte plaats planten, de kans op vorstschade gedurende een strenge winter is dan aanzienlijk kleiner.

4. Een “Robust” plant is vaak al een behoorlijk grote plant, wanneer deze geplant wordt op een plek waar de wind vrij spel heeft dan kan het verstandig zijn om de plant te voorzien van boompalen of iets dergelijks. Het plantencentrum of tuincentrum bij u in de buurt kan u hierover adviseren.

5. Voor overige verzorgingstips kunt u het meegeleverde etiket raadplegen.