Komend jaar worden er weer enkele pareltjes toegevoegd aan het ‘Robust’ assortiment, graag willen wij er enkele uitlichten voor u

 

‘Ginkgo biloba’

Ginkgo biloba, ook wel de Japanse notenboom genoemd, komt oorspronkelijk uit China en is een van de oudste soorten ter wereld. In China en Japan worden deze bomen als tempelboom gebruikt. Deze meerstammige boom blijft vrij smal maar groeit op oudere leeftijd wat breder uit. De Ginkgo heeft een uniek blad, het is waaiervormig en heeft een prachtige gele herfstkleur, je zou het niet zeggen maar deze soort behoort eigenlijk tot de coniferen. Er worden hoofzakelijk mannelijke bomen aangeplant, dit heeft ermee te maken dat de vrouwelijke bomen zaden hebben die een onaangename geur kunnen verspreiden.

Ginkgo is een zeer sierlijke stijlvolle aanwinst voor uw tuin, waar u alle seizoenen van kunt genieten.

 

Hydrangea paniculata ‘Bobo’

De Hydrangea paniculata ‘Bobo’ is een compacte pluimhortensia die bij regelmatige snoei een maximale hoogte krijgt van ongeveer 100 cm. Deze hortensia bloeit uitbundig vanaf midden juni

Net als andere pluimhortensia’s kunt u ‘Bobo’ ieder jaar gerust terugsnoeien, ze zullen de volgende zomer weer net zo prachtig bloeien! Naar mate de zomer vordert kleuren de bloemen naar een rozige kleur, een zeer fraai gezicht!

Als solitair is ‘Bobo’ een echte blikvanger, de soort is ook zeer geschikt voor op uw terras in een mooie sierpot. Ook in de winter zorgen de uitgebloeide bloemen nog voor een mooi wintersilhouet in uw tuin, snoei ze dus niet te vroeg dan kunt u het langst van deze prachtige plant genieten.

 

Parrotia persica ‘Bella’

Parrotia persica of ook wel Perzisch ijzerhout/ Vlamboom genoemd vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Een nieuwe soort is Parrotia persica ‘Bella’: deze werd in 2007 op de Groot Groen Beurs in Zundert uitgeroepen tot beste nieuwigheid.

Deze ‘Bella’ groeit iets minder grillig dan de gewone Parrotia waardoor hij ook meer geschikt is voor de middelgrote tuin. Parrotia staat bekend om zijn spectaculaire herfstkleuren, ‘Bella’ toont deze kleuren de gehele zomer en is zeker in de herfst een spectaculaire verschijning in uw tuin.

 

Deze prachtige aanwinsten zullen leverbaar zijn vanaf zomer 2019